Gjermundnes VGS > Nyheiter > Status Coronavirus 11.03

Eigenmeldingsskjema ved fråvær
PDF-dokument - 181,83 kB

Status Coronavirus 11.03

På Gjermundnes vg skole er det foreløpig ikke kjent at elever, ansatte og/eller familie av disse er smittet av Coronaviruset. Dokumentasjonskravet ved fråver er endra på alle skoler som følge av viruset.

Skolens ledelse ber om å få melding fra elever og ansatte som mistenker smitte hos seg selv eller nær familie, slik at vi eventuelt kan informere om økt grunn til forsiktighet, eller økt risiko. Dersom det blir påvist smitte hos elever eller ansatte ved skolen, vil alle med tilknytning til skolen få beskjed via e-post (foresatte) og på itslearning (elever) i tillegg til at det legges ut informasjon på skolens nettsider.

Fråversgrensa

Dokumentasjonskravet ved sjukdom er endra som følgje av coronaviruset. Sjukefråver skal dokumenterast ved egenmelding til kontaktlærar. For elevar under 18 år skal egenmelding sendast frå foresatte. Det er altså ikke lenger nødvendig med legeerklæring. Bruk egenmeldingsskjemaet i høgremargen.

Les meir på regjeringen.no.

Ved sjukdom

Elevar som har blitt sjuke skal ikkje opphalde seg på internatet eller på skulen, men reise heim. Dette gjeld all slags sjukdom. No må ein være særs merksam på feber og teikn på influensa. Har du slikt - skal du heim. For internatbuarar er dette særs viktig for å unngå at dine medelevar vert smitta.

Hygiene

Vi oppfordrer alle til god hoste- og håndhygiene. Les meir på Folkehelseinstituttets nettsider.